Βραυρώνα

Η Βραυρώνα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής. Κατοικήθηκε από την εποχή του χαλκού και ήταν ένας από τους 20 δήμους που ενώθηκαν και αποτέλεσαν το μετέπειτα Αθηναϊκό κράτος. Σταδιακά εξελίχθηκε σε τόπος λατρείας της Αρτέμιδας και χτίστηκε ναός αφιερωμένος σε αυτή. Σήμερα, η Βραυρώνα αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Αττικής. Η περιοχή συνδυάζει πλούσια φυσική ομορφιά, μεγάλη βιοποικιλότητα καθώς αποτελεί σημαντικό σταθμό μεταναστευτικών πουλιών και πλούσια πολιτιστικά στοιχεία. Η πεζοπορία μέσα στα καλά διατηρημένα μονοπάτια είναι πολύ εύκολη έχοντας πρόσβαση στις εκβολές του ποταμού Ερασινού και στον αρχαίο ναό.
Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας - Comfort Stay Airport Boutique Hotel

Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας

Στο Αρχαιολογικό μουσείο της Βραυρώνα υπάρχουν ευρήματα και γλυπτά από την πρώιμη εποχή του χαλκού έως και τη Ρωμαϊκή εποχή και απεικονίζουν τον ιερό χαρακτήρα της περιοχής. Το συγκεκριμένο μουσείο χαρακτηρίζεται ως το «μουσείο των παιδιών» αφού εκτίθενται πολυάριθμα αγαλματίδια παιδιών (άρκτοι) και παιχνιδιών καθώς η Άρτεμις ήταν θεά προστάτιδα του τοκετού και των παιδιών. Μέσα στο Ιερό βρέθηκαν αντικείμενα κεραμικής, κοσμήματα, χάλκινα κάτοπτρα, λίθινες και ξύλινες πυξίδες που χρονολογούνται από τον 9ο έως και τον 4ο αιώνα και συμπληρώνουν τον πλούτο των εκθεμάτων στο μουσείο. Μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο ύστερα από το Ιερό της Αρτέμιδος, αφού στεγάζεται μέσα στον ίδιο χώρο. Είναι ανοιχτό από το πρωί στις 08:00 έως τις 15:00 π.μ. Οργανώστε την επίσκεψή σας και μάθετε περισσότερα για το εντυπωσιακό παρελθόν της ανατολικής Αττικής, μέσα από μια ενδιαφέρουσα έκθεση.
Παραλίες - Comfort Stay Airport Boutique Hotel

Παραλίες

Οι οργανωμένες παραλίες της Βραυρώνας σε σύγκριση με τις παραλίες της Αρτέμιδας είναι πιο ήσυχες, σε κάποια σημεία με βράχια, πέτρες και τα νερά της είναι πιο βαθιά. Επιλέξτε την παραλία που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες. Χαλαρώστε, απολαύστε τα μενεξεδένια χρώματα του δειλινού και ατενίστε τον ορίζοντα, καθώς τα κύματα φτάνουν νωχελικά στα πόδια σας.
Το Ιερό της Αρτέμιδας - Comfort Stay Airport Boutique Hotel

Το Ιερό της Αρτέμιδας

Το Ιερό της Αρτέμιδας, βρίσκεται στην αρχαία περιοχή της Βραυρώνας. Η Άρτεμις ήταν Θεά του φύσης και του κυνηγιού, των γυναικών και της τεκνοποιίας. Ο Ναός είναι δωρικού ρυθμού, χτισμένο τον 6ο αιώνα π.Χ και θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα και πιο σεβάσμια ιερά της Αττικής. Σήμερα σώζονται μόνο τα θεμέλια και εκεί βρισκόταν το λατρευτικό άγαλμα της θεάς. Είναι πράγματι μια μοναδική εμπειρία η επίσκεψη στον Ναό και η φύση είναι υπέροχη, πλημμυρισμένη στο πράσινο.
Yδροβιότοπος Βραυρώνας - Comfort Stay Airport Boutique Hotel
Yδροβιότοπος Βραυρώνας
Ανάμεσα στην Αρτέμιδα και το Μαρκόπουλο, σε μια εύφορη πεδιάδα που διασχίζεται από το χείμαρρο Ερασινο, ο υγρότοπος της Βραυρώνας αποτελεί από τα πιο σημαντικά καταφύγια άγριας ζωής της Αττικής και τα μεταναστευτικά πουλιά.

Σε απόσταση μόλις 35 χιλιομέτρων από την Αθήνα, έχει δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα μοναδικής αξίας και έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί περισσότερα από 170 είδη μόνιμων και μεταναστευτικών πουλιών που βρίσκουν εκεί καταφύγιο για ανάπαυλα και αναπαραγωγή.

Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά πελεκάνους, γλάρους, κύκνους, κορμοράνους, νεροχελίδονα, νυχτοκόρακες, αλκυόνες, γερανούς, τσαλαπετινούς, αηδόνια, γερακίνες, καρδερίνες, νερόκοτες, τσαλαπετινοί, χαλκόκοτες, μπεκάτσες και άλλα είδη.

Ανάμεσα στα φυτά μπορεί κανείς να συναντήσει πρασινόφρυνους, μεσογειακές χελώνες και σκαντζόχοιρους. Επίσης η περιοχή είναι πλούσια σε ερπετά, αμφίβια και μικρά θηλαστικά.