Σπάτα

Τα Σπάτα κατοικήθηκαν από τα προϊστορικά χρόνια και ήταν ένας από τους μεγαλύτερους οικισμούς στη περιοχή των Μεσογείων. Το σημαντικότερο από τα ευρήματα της αρχαίας περιόδου είναι η Σφίγγα των Σπάτων που ανάγεται στην περίοδο 570 - 550 π. Χ. Σήμερα είναι μια αγροτική κωμόπολη με παραγωγή αμπελουργικών προϊόντων και ελαιόλαδου και είναι σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος λόγω της γειτνίασης τους με τον Αερολιμένα Αθηνών.66
Αξίζει να δείτε στα Σπάτα
Αττικό Ζωολογικό Πάρκο - Comfort Stay Airport Boutique Hotel

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο βρίσκεται στα Σπάτα μέσα με μια πανέμορφη καταπράσινη γη και πολύ κοντά στο “Comfort Stay”. Ιδιαίτερα για ταξιδιώτες με παιδιά ή για όσους αναζητούν μια διαφορετική εμπειρία αλλά και μια ημέρα γεμάτη περιπέτεια και ανεπανάληπτο θέαμα το πάρκο είναι το ιδανικό μέρος. Θαυμάστε σπάνια είδη του ζωικού βασιλείου, πολύχρωμα πουλιά, ταΐστε δελφίνια, φώκιες και θαλάσσια λιοντάρια. Με σύμμαχο τη φυσική ομορφιά, το εύκρατο κλίμα και τον αθηναϊκό ήλιο στο μπλε του ουρανού είναι το μέρος που θα κάνει την εκδρομή σας στη εξοχή ακόμα πιο απολαυστική! (photo Jeff Rodgers)
Εμπορικό Κέντρο McArthur Glen Athens - Comfort Stay Airport Boutique Hotel

Εμπορικό Κέντρο McArthur Glen Athens

Το εμπορικό κέντρο Mc Arthur Glen Athens βρίσκεται στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο και δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο σε μια εξαίσια ήσυχη τοποθεσία, και ταυτόχρονα πολύ κοντά σε κεντρικό σημείο. Είναι ο απόλυτος προορισμός shopping καθώς προσφέρει φανταστικές τιμές, εκπτώσεις και μεγάλη γκάμα προϊόντων. Εστιατόρια, καφέ, επιλογές διασκέδασης και μια παιδική χαρά για τους μικρούς μας φίλους προσφέρουν ένα ευχάριστο διάλειμμα στα ψώνια σας. Το Mc Arthur outlet Glen Athens είναι ανοικτό από Δευτέρα ως Σάββατο από το πρωί στις 09:00 μέχρι το βράδυ.

source macArthur site

Metropolitan Expo - Comfort Stay Airport Boutique Hotel

Metropolitan Expo

Το Metropolitan Expo αποτελεί το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο την Ελλάδα με εγκαταστάσεις και υπηρεσίες διεθνών προδιαγραφών. Βρίσκεται στον Διεθνή Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος στα Σπάτα Αττικής, λίγα μόνο λεπτά από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, ενώ μέσω των πλέον σύγχρονων και ασφαλέστερων οδικών αξόνων απέχει μόλις: 5΄λεπτά από το Αεροδρόμιο, 15΄λεπτά από το κατάλυμα μας, 35΄ λεπτά από το κέντρο της Αθήνας.
Δεν προλάβατε να δείτε την Ακρόπολη ή το μουσείο της Ακρόπολης; Μην ανησυχείτε! μπορείτε να επισκεφθείτε την μόνιμη έκθεση στο αεροδρόμιο. - Comfort Stay Airport Boutique Hotel
Δεν προλάβατε να δείτε την Ακρόπολη ή το μουσείο της Ακρόπολης; Μην ανησυχείτε! μπορείτε να επισκεφθείτε την μόνιμη έκθεση στο αεροδρόμιο.
Η μόνιμη έκθεση των αρχαιολογικών ευρημάτων, που ανακαλύφθηκαν στα Μεσόγεια, περιλαμβάνει 172 αρχαία αντικείμενα που χρονολογούνται από τη Νεολιθική και Πρώτο - Ελλαδική μέχρι και την Μεταβυζαντινή περίοδο. Βρίσκεται στο Κτήριο του Κεντρικού Αεροσταθμού (Επίπεδο Αναχωρήσεων - Είσοδος 3). Στεγάζοντας τα αριστουργήματα της Ακρόπολης, το Μουσείο προσφέρει μια φρέσκια ματιά στη ζωή των αρχαίων Αθηναίων. Η έκθεση περιλαμβάνει αντίγραφα των λίθων της δυτικής ζωφόρου του Παρθενώνα και ένα αντίγραφο της «Πεπλοφόρου» ενός από τα ωραιότερα αφιερώματα της Αρχαϊκής Ακρόπολης. Ώρες λειτουργίας Μουσείου: Δευτέρα - Κυριακή από τις 06:00 π.μ - 23:00 μ.μ.